Home | Nieuws | Waarom duurzame houten kozijnen?

Waarom duurzame houten kozijnen?

De winning en grootschalige productie van grondstoffen hebben een enorme impact op het milieu, het natuurlandschap en de leefbaarheid van een gebied. Hout daarentegen is zeer milieuvriendelijk: het is een hernieuwbare grondstof, geschikt voor hergebruik en de productie vereist relatief weinig fossiele brandstoffen. Daarnaast is het volledig biologisch afbreekbaar.

Platowood gebruikt snelgroeiend hout uit duurzaam beheerde bossen. De bomen die Platowood gebruikt kunnen na 30 jaar geoogst worden, terwijl de groeitijd van tropisch hardhout de gebruiksduur overtreft.

Duurzaam bosbeheer

Duurzaam bosbeheer betekent een verantwoorde en natuurvolgende manier van oogsten, waarbij de instandhouding van het bos niet in gevaar komt. Er wordt rekening gehouden met de biodiversiteit, de arbeidsomstandigheden van bosarbeiders en de rechten van bosbewoners.

Een ander voordeel van duurzaam bosbeheer is dat deze bossen efficiëntere CO2-opslag hebben, dan bossen die in een natuurlijke toestand worden gelaten. Jonge bomen, in een sterke groei, absorberen namelijk meer CO2 dan volgroeide bomen die uiteindelijk sterven en vergaan, en de vastgehouden CO2 weer loslaten. In duurzaam beheerde bossen wordt een beperkte hoeveelheid aan bomen gekapt, waarna er nieuwe en jonge bomen groeien die opnieuw CO2 opnemen.

Uit onderzoek is gebleken dat er per kubieke meter hout ongeveer 0,9 ton CO2 wordt opgeslagen. Dit blijft opgeslagen gedurende de levensduur van een boom, de levensduur van het houtproduct en daarna door hergebruik en recycling.

Voordelen kozijnhout

Maak daarom het verschil met Platowood kozijnhout dat op milieuvriendelijke wijze geplatoniseerd is. Door dit unieke proces is het kozijnhout van Platowood goed verwerkbaar, dimensiestabiel, onderhoudsarm en inbraakwerend. Kijk hier voor meer informatie over dit duurzame houtproduct.

Recent Nieuws