Home | Nieuws | Tiny house Marjolein 'in het klein' Jonker binnenkort voorzien van Platowood-gevel

Tiny house Marjolein 'in het klein' Jonker binnenkort voorzien van Platowood-gevel

Het nieuwe Tiny House van Marjolein 'in het klein' Jonker is vanochtend op transport gegaan naar haar eindbestemming: de natuur-inclusieve wijk Olstergaard in Olst. Hier wordt het huisje op een circulaire schroeffundering geplaatst. Het huisje heet de ‘Sprout’, een concept van architectencollectief Woonpioniers, en is in Deventer gebouwd in de werkplaats van Blind Werkt

Binnenkort zal de Platowood-gevelbekleding worden gemonteerd. In overleg met Platowood koos Marjolein voor een gevel van gevingerlast Platowood Populier. Het populierhout is afkomstig uit Nederlandse bossen en door het vingerlassen is er nauwelijks materiaalverlies. Een op en top duurzame gevel dus!

Ter plaatse wordt er nog een kas met een dak van semi-transparante zonnepanelen aan de woning bevestigd. Na het aansluiten op de riolering en waterleiding en de installatie van het JustNimbus regenwatersysteem kan Marjolein medio juni van haar nieuwe woning gaan genieten!

Trellis van Platowood-restproduct

Tegen een wand van het huisje komt een trellis, gemaakt van een restproduct van Platowood: fraké-tussenlatjes. Architectenbureau la-di-da (een van de finalisten van de Platowood Ontwerpcompetitie) is bezig met het ontwerp en de ontwikkeling. De tussenlatjes zijn onderdeel van de leveringen fraké-hout aan Platowood. Ze liggen tussen het hout voor ventilatie en tegen schimmelvorming. Dezelfde latten zijn nodig bij het platoniseren, zodat de stoom en hitte iedere plank bereikt. Hierdoor ontstaat een niet te vermijden reststroom. Inmiddels zijn er al diverse nieuwe bestemmingen voor dit restproduct, zoals de gevelpanelen van Collectief Soepel.

Volg de bouw op de voet

Op de website www.marjoleininhetklein.com doet Marjolein uitgebreid verslag van de bouw van haar nieuwe huisje. Zo schreef ze een aantal blogs over haar materiaalkeuzes. Interessant om te zien wat er allemaal bij de bouw komt kijken en welke keuzes zijn gemaakt!

Recent Nieuws