Home | Nieuws | Terugblik op 2020

Terugblik op 2020

In vele opzichten is 2020 een memorabel jaar. Een jaar waarin Covid-19 de boventoon voerde, met alle gevolgen voor de samenleving van dien. Wij hebben geluk dat de houtbranche relatief weinig is geraakt door deze crisis. Ook voor Platowood was 2020 een bijzonder en bewogen jaar.

Ovenbrand en nieuwe oven

Een jaar geleden, op vrijdag 13 december 2019, werd Platowood getroffen door een brand in de curing-oven. Dit is de oven waarin het hout ‘gebakken’ wordt. De bedrijfsvoering kwam gelukkig niet in gevaar, doordat we grote voorraden geplatoniseerd hout hadden staan. Hierdoor konden we onze klanten blijven bedienen. 

Op 8 mei werd de nieuwe oven feestelijk in gebruik genomen. De nieuwe oven is veiliger dan de vorige en maakt gebruik van de allernieuwste technieken. Het proces kan nóg beter gemonitord worden en er wordt aanzienlijk minder energie verbruikt. De nieuwe oven is gasloos; voor de warmte wordt slechts reststoom van de duurzame energiecentrale op Industriepark Kleefse Waard gebruikt.

Positieve ontwikkelingen

Naast een nieuwe ‘state of the art’ oven zijn er meer positieve ontwikkelingen. Zo is het machinepark uitgebreid met een vierzijdige schaafmachine. Hiermee hebben we de kwaliteit van onze producten nog beter in de hand. Er zijn elektrische heftrucks aangeschaft, de bedrijfswagens van Platowood zijn elektrisch en we wekken onze eigen, groene stroom op door middel van zonnepanelen. Op alle daken van onze panden zijn afgelopen jaar zonnepanelen geplaatst. Deze wekken ruim voldoende energie op voor de jaarlijkse behoefte van Platowood. 

Met al deze ontwikkelingen in de optimalisatie en verduurzaming van ons productieproces komen we steeds dichter bij onze ambitie: een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. 

Duurzame groei

We merken dat steeds meer architecten kiezen voor Platowood vanwege de duurzame eigenschappen en hoge esthetische waarde. In 2020 zijn er weer veel bijzondere projecten gerealiseerd en er zitten mooie projecten in de pijplijn voor 2021. We zien steeds meer mogelijkheden voor onze producten, waarbij de laatste loot aan de stam, Platowood Populier, inmiddels aardig ingeburgerd raakt. 

Platowood heeft een duidelijke groeiambitie. Om die ambitie waar te kunnen maken, is flexibiliteit en aanpassingsvermogen een vereiste. We zijn dan ook continu bezig om ons bedrijf te optimaliseren. We kijken uit naar volgend jaar, waarin de kansen voor onze duurzame producten alleen maar zullen groeien. 
 

Team Platowood wenst u fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2021!

Recent Nieuws