Home | Nieuws | Platowood wekt eigen groene stroom op

Platowood wekt eigen groene stroom op

Met behulp van 3234 zonnepanelen wekt Platowood sinds kort haar eigen, groene stroom op. Hiermee komen we nog dichter bij onze ambitie: een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Alle daken op het Platowood-terrein zijn voorzien van zonnepanelen: 4441 in totaal. Op de overkapping, het grootste dakoppervlak, liggen 3234 panelen. Deze wekken voldoende energie op voor de jaarlijkse behoefte van Platowood. 

25.000 zonnepanelen op IPKW

Platowood maakt onderdeel uit van Industriepark Kleefse Waard (IPKW): een prijswinnend bedrijventerrein met duurzame en energie-gerelateerde bedrijven waar circulariteit hoog in het vaandel staat. Op het Industriepark zijn in totaal 25.000 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee IPKW binnen 2 jaar een groot deel van de energiebehoefte duurzaam zal opwekken.

Restproduct vormt nieuwe energie

Platowood maakt al veel langer gebruik van duurzame energie in de vorm van stoom die wordt gebruikt voor het Platoniseerproces. Die stoom wordt geleverd door een nabijgelegen energiecentrale, waarvoor stoom een restproduct is. Met deze stoom wordt snelgroeiend hout zeer duurzaam gemaakt zonder verdere toevoegingen. Het kleine deel resthout van Platowood dat overblijft na alle optimalisatieslagen wordt door deze centrale weer omgezet in nieuwe energie.

Meer informatie: ipkw.nl/duurzaamheid/energie en platowood.nl/co2-balans

Recent Nieuws