Home | Nieuws | Platowood volop vertegenwoordigd op Floriade Expo 2022

Platowood volop vertegenwoordigd op Floriade Expo 2022

De Floriade Expo, het internationale podium voor groene innovaties voor de leefomgeving, werd gisteren officieel geopend door de Koning. Het duurzame hout van Platowood is in twee paviljoens op de expo te bewonderen: The Exploded View Beyond Building en The Natural Pavilion. De eerste was al te bewonderen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en is opnieuw opgebouwd op de Floriade. The Natural Pavilion beleeft op de Floriade haar première.

Floriade Expo 2022

Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Een thema dat nu belangrijker is dan ooit. In 2050 zal namelijk maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad wonen, op slechts 2% van het totale aardoppervlak. Los van alle inspirerende innovaties kan de bezoeker genieten van de bloeiende tuinen op het terrein. Floriade Expo 2022 is te bezoeken van 14 april t/m 9 oktober 2022

The Natural Pavilion

The Natural Pavilion is onderdeel van de Dutch Innovation Experience en het hoofdgebouw van de Rijksoverheid. Het laat zien dat het nu al mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met de natuur zijn. En dat dit bovendien in korte tijd gerealiseerd kan worden. Het paviljoen is bijna volledig opgebouwd uit lokale biobased materialen en is letterlijk een opeenstapeling van innovaties. De combinatie van een zeer flexibele modulaire bouwmethode, de architectuur, het geïndustrialiseerde bouwproces en de biobased materialisatie maakt The Natural Pavilion het toonbeeld van circulair bouwen. 

Binnen in het paviljoen is een wand bekleed met geveldelen van Platowood Fraké en Platowood Vuren. Het hout van Platowood is volledig circulair en duurzaam geproduceerd. Hiermee sluit het perfect aan bij de doelstelling van de Floriade en het Natural Pavilion in het bijzonder. Na afloop van de Floriade krijgt het paviljoen een tweede leven als reizend natuurpaviljoen.

Exploded View Beyond Building

The Exploded View Beyond Building was vorig jaar voor het eerst te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven. Het is een expositie in de vorm van een paviljoen, gemaakt van de nieuwste biobased en circulaire bouwmaterialen. Het paviljoen is een prachtige demonstratie van de vele mogelijkheden met het hout van Platowood. Een dakdeel is bekleed met Platowood Vuren en een geveldeel met Platowood Populier. Alle deuren, dakgoten, lijstwerk en details zoals deurgrepen zijn gemaakt van Platowood Fraké.

 

Foto: ScagliolaBrakkee

Recent Nieuws