Home | Nieuws | Mick de Vries drukt stempel op Platowood als stagiair

Mick de Vries drukt stempel op Platowood als stagiair

Mick de Vries studeert Industrieel Product Ontwerpen aan de Fontys in Venlo. Hij heeft net zijn stage bij Platowood afgerond.

Een van de onderdelen van Mick zijn stage was het testen van nieuwe houtsoorten. Platowood modificeert nu Fraké, Vuren en Populier, maar blijft pionieren en innoveren. Verduurzaming van andere houtsoorten staat dan ook hoog op de agenda. Met een zelf ontwikkelde procedure controleerde Mick de kwaliteit van het experimentele hout bij alle stappen van het proces. Van ruw binnen - 'wit hout' -  naar thermolyse, curing en tot slot conditionering. "Geschikt hout moet snel drogen, er moet gemakkelijk vocht in en uit kunnen en het liefst is het rechtdradig."

"Ik heb een unieke inkijk gehad bij Platowood en had veel vrijheid om autonoom aan de slag te gaan. Dat is niet voor iedereen weggelegd maar ik vind dat heel prettig. De werksfeer is goed. Ik voelde me echt onderdeel van het team en het is leuk om terug te krijgen dat ik op mijn plek zit."

Als toekomstig industrieel product ontwerper hield Mick zich in de laatste fase van zijn stage bezig met productontwikkeling. Met zijn technische input drukt hij een blijvende stempel op Platowood en laat hij een nieuw te introduceren product achter. "Ik heb met name veel sterkteberekeningen gemaakt, maar ook een oplossing gevonden voor een passend bevestigingssysteem en een stukje marktonderzoek gedaan." Meer informatie over deze nieuwe toepassing van Platowood volgt na de zomer!

Een stage bij Platowood is Mick goed bevallen. "Ik koos voor Platowood vanuit duurzaamheidsoverwegingen. Als ik in de toekomst zelf iets van hout nodig heb, kies ik echt bewust voor Platowood. Nu pas heb ik inzicht in de hoeveelheid chemische middelen waar hout veelal mee wordt behandeld. Dat is dus helemaal niet nodig."

Recent Nieuws