Home | Projecten | Kinderdagverblijf Pinkeltje, Voorburg

Kinderdagverblijf Pinkeltje, Voorburg

Kinderdagverblijf Pinkeltje in Voorburg is een zeer duurzaam en circulair gebouw met een sfeervol en warm karakter. De gevelbekleding, het buitenplafond en de buitenbergingen zijn uitgevoerd in Platowood Populier

Rob Janssen Bouwmeester, Architectenbureau No Label:

“We hebben bewust gekozen voor Platowood vanwege het duurzame en circulaire karakter. De Populier-uitvoering is warm van kleur en heeft een zeer fraaie en vriendelijke uitstraling. De geveldelen zijn in drie verschillende breedtes in wildverband toegepast, waarmee we een spel van schaal en maat hebben gecreëerd, passend bij de doelgroep. De geveldelen sluiten naadloos aan op de plafondbekleding van het overstek, dat ook in Platowood Populier is uitgevoerd. Een prachtig en duurzaam eindresultaat.”

Duurzaam, circulair en warme uitstraling

KDV Pinkeltje is een zelfvoorzienend ‘nul op de meter’ gebouw. Naast duurzaam en circulair wenste de opdrachtgever een gebouw met een robuuste, warme en sfeervolle uitstraling. De keuze voor het duurzame en esthetische Platowood Populier lag dan ook voor de hand. 

 

Aannemer: Bouwbedrijf Van der Pol
Dealer: Alblas Hout
Foto's: Maurits van Hout

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Populier

Profiel
Platonium 05

Architect
No Label

Locatie
Voorburg
Zuid-Holland

Andere projecten