Home | Nieuws | Nieuw circulair kantoorpand voor Platowood

Nieuw circulair kantoorpand voor Platowood

Er verrijst een bijzonder ‘nieuw’ bouwwerk op het Platowood-terrein. De 3 kantoorunits van de ‘Arc van Amersfoort’ krijgen in Arnhem een nieuwe bestemming als kantoor. Een mooi voorbeeld van circulariteit, passend bij de duurzame ambities van Platowood!

Toonbeeld van circulariteit

Op het terrein van De Nieuwe Stad in Amersfoort stond 11 jaar lang een triomfboog, bestaande uit 3 kantoorunits in U-vorm met daar bovenop een steigerbuizen constructie. Na de ontmanteling van het kunstwerk werd voor ieder onderdeel een nieuwe bestemming gezocht.

De kantoorunits gaan bij Platowood opnieuw een kantoorfunctie vervullen. De steigerbuizen van de triomfboog worden hergebruikt door een Amersfoorts bouwbedrijf. Van het Mondriaan-zeildoek dat de triomfboog sierde, worden nieuwe producten gemaakt, zoals tassen en tenten.

Nieuwe bestemming bij Platowood

Platowood groeit hard, waardoor er behoefte is aan meer kantoorruimte. Hergebruik van de kantoorunits uit Amersfoort was dan ook de perfecte oplossing. Op 19 januari kwamen de 3 units - in de stromende regen - aan in Arnhem.

Al snel stond het tot ‘Platowood-Paviljoen’ gedoopte pand op zijn plek: aan de Boerderijstraat tegenover het bestaande Platowood-kantoor. In de dagen erna werd het glas geplaatst en momenteel wordt er gewerkt aan de aansluiting en inrichting van het paviljoen. De medewerkers van Platowood kunnen over enkele weken gebruik maken van hun nieuwe werkplek.

Zowel de binnen- als buitenzijde zullen in een Platowood-jasje worden gestoken. Binnenkort volgt meer informatie over de plannen hier omtrent.

De triomfboog

In 2009 is een tijdelijke boog neergezet ter ere van het 750-jarig bestaan van Amersfoort. Het iconische pand bleef uiteindelijk 10 jaar langer staan dan gepland en werd het onderkomen van Citymarketing Amersfoort. De reden dat het terrein nu leeggehaald wordt, is dat het sinds kort niet meer in handen is van de gemeente, maar van Schipper Bosch. Er zijn plannen om op deze grond woningen te bouwen, ter uitbreiding van De Nieuwe Stad. Schipper Bosch is tevens eigenaar van Industriepark Kleefse Waard (IPKW), waar Platowood is gevestigd. IPKW is een prijswinnend bedrijventerrein met duurzame en energie-gerelateerde bedrijven waar circulariteit hoog in het vaandel staat.

Recent Nieuws