Home | Nieuws | Veelheid aan toepassingen van Platowood Fraké bij Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn

Veelheid aan toepassingen van Platowood Fraké bij Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn

Op de Duitse Oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn liggen bijna 32.000 Duitse militairen begraven. Op deze bijzondere plek is een nieuw bezoekerscentrum verrezen. Hier vinden exposities plaats die onder andere gerelateerd zijn aan WO2. Het oude bezoekerscentrum bood te weinig ruimte om dit goed te faciliteren. Novaedes Architecten ontwierp niet alleen een nieuw gebouw, maar creëerde tevens een beleving voor de bezoeker.

Vele toepassingsmogelijkheden

Dit prachtige project laat zien hoeveel ontwerp- en toepassingsmogelijkheden er zijn met het hout van Platowood. Platowood Fraké is gebruikt voor de gevelbekleding, interieur, kozijnen, plafondoverstek, luiken voor zonwering en sierlamellen. Al het hout, inclusief de kozijnen, is afgewerkt met Weathered Color Oil om te zorgen voor een egale vergrijzing.

Joost Kanters, Novaedes Architecten: "We hebben gekozen voor het hout van Platowood vanwege de esthetische duurzaamheid van het materiaal en het feit dat het voorvergrijsd kon worden. We zochten een materiaal dat geen hinderlijke kleurverschillen op zou leveren, nu en in de toekomst. Hout mag natuurlijk best een beetje leven, maar het moet niet te grote kleurverschillen hebben. De afwerking met Weathered Color Oil geeft een mooie ingetogen sobere kleur, passend bij de context van de locatie. Een ander voordeel is dat de kozijnen en de aansluitende houten gevelbekleding gemaakt konden worden van hetzelfde materiaal. Dit geeft de mogelijkheid voor een rustige en strakke detaillering."

Lees meer over dit project en bekijk de foto's op de projectpagina.

Recent Nieuws