Home | Nieuws | Speciale profielen en 10 meter kolommen van Platowood Fraké

Speciale profielen en 10 meter kolommen van Platowood Fraké

Een beeldbepalend gebouw in Brugge, dat is Gemeenschapscentrum Xaverianen. POLO Architects ontwierp een duurzaam gebouw waarin voorzieningen voor sport, vrije tijd en cultuur samenkomen. Het gebouw is volledig bekleed met Platowood Fraké.

Speciaal voor dit gebouw ontwikkelden Platowood en POLO Architects nieuwe profielen voor de gevelbekleding. In het oog springend zijn de verticale kolommen van gelamineerd Platowood Fraké met een hoogte tot maar liefst 10 meter. De verschillende profielen en de verticale kolommen geven het gebouw een groots en dynamisch aanzicht.

De vergrijzing van het hout vormde het uitgangspunt voor het ontwerp. Pierre Dugardyn, POLO Architects: "Fraké heeft een warme, egale uitstraling zonder oneffenheden en is een beter alternatief voor hardhout. Het vergrijsde hout vormt een mooie combinatie met de donkere aluminium kozijnen. Ook het feit dat het hout op een duurzame manier geplatoniseerd is, en hierdoor bovendien onderhoudsarm is, was een reden om te kiezen voor Platowood."

Voor meer foto's en informatie, bekijk hier de projectpagina.


Foto: Matthias Vanhoutteghem

Recent Nieuws