Home | Nieuws | Projectbezoek Floating Office Rotterdam

Projectbezoek Floating Office Rotterdam

Vakblad de Architect organiseerde op vrijdag 8 oktober een projectbezoek aan Floating Office in de Rotterdam Rijnhaven. Platowood was hier uiteraard bij aanwezig. De gevel van Floating Office is namelijk bekleed met Platowood Vuren, afgewerkt met een voorvergrijzer (Weathered Color Stain). De geveldelen op de begane grond zijn bovendien behandeld met een brandvertrager.

Het projectbezoek ging van start met een aantal presentaties. Platowood-directeur Bart Raymann lichtte toe waarom het hout van Platowood zo goed past binnen de duurzame doelstellingen van Floating Office. Tijdens de rondleiding die volgde, konden de aanwezige architecten de gevelbekleding van Platowood Vuren met eigen ogen zien.

Lees meer over dit project en bekijk de foto's op de projectpagina.

Drijvend kantoor van hout

Floating Office is het grootste drijvende kantoorgebouw ter wereld. Het is het hoofdkantoor van het Global Center on Adaptation (GCA), een internationale denktank voor klimaatvraagstukken en een initiatief van verschillende landen en de Wereldbank. Daarnaast is het kantoor van ontwikkelaar RED Company en architectenbureau Powerhouse Company hier gevestigd.

Met de klimaatverandering en zeespiegelstijging is Floating Office het gebouw van de toekomst. Het gebouw zal drijven - in plaats van overstromen - als het waterpeil stijgt als gevolg van klimaatverandering. Het kantoorgebouw is zelfvoorzienend, circulair en de constructie is volledig in hout (vuren) gebouwd om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Recent Nieuws