Home | Nieuws | Platowood Populier verkrijgbaar met Weathered Color Oil

Platowood Populier verkrijgbaar met Weathered Color Oil

Platowood Populier is nu ook verkrijgbaar met de afwerking Weathered Color Oil. Deze grijze milieuvriendelijke afwerking is op basis van lijnzaadolie.

Indien hout niet direct aan daglicht wordt bloodgesteld, bijvoorbeeld onder een overstek, dan zal het houtoppervlak daar niet of langzamer vergrijzen. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan met delen die wel direct zijn blootgesteld. Om de vergrijzing op egale wijze te laten verlopen, kan het hout behandeld worden met Weathered Color Oil. Deze laag zal langzaam degraderen, terwijl het onderliggende hout natuurlijk vergrijst. Op deze manier wordt het visuele overgangstraject van het bruine hout naar een vergrijsde gevel ondervangen. 

Benieuwd hoe deze afwerking eruit ziet? Via onze site vraagt u eenvoudig een sample aan.

 

 

 

 


Links: Platowood Populier onbehandeld. Rechts: Platowood Populier Weathered Color Oil

Platowood Populier

Platowood Populier is afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen in Europa. Platowood Populier kenmerkt zich door de gelijkmatige nerf, lichte lijntekening en verfijnde kleurschakeringen. Daarnaast voelt deze houtsoort zacht aan en krijgt het door het platoniseren een warme, goudbruine tint. Net als de andere houtsoorten van Platowood (Fraké en Vuren) is Platowood Populier vormstabiel, goed verwerkbaar en onderhoudsarm en heeft het een verwachte levensduur van 50 jaar.

Duurzaamheidsklasse 1

Populier heeft een natuurlijke duurzaamheidsklasse 5. Na het proces van platoniseren heeft Platowood Populier duurzaamheidsklasse 1, de hoogst haalbare duurzaamheidsklasse, conform de meest recente normering (EN 350:2016). Medio april ontvingen wij de testresultaten en het bijbehorende certificaat.

 

Recent Nieuws