Home | Nieuws | Platowood Populier behaalt duurzaamheidsklasse 1

Platowood Populier behaalt duurzaamheidsklasse 1

Eind 2019 introduceerden wij de jongste loot aan onze stam: Platowood Populier. Deze houtsoort heeft een natuurlijke duurzaamheidsklasse 5. We zijn trots te kunnen melden dat, na het proces van platoniseren, Platowood Populier duurzaamheidsklasse 1 heeft behaald conform de meest recente normering (EN 350:2016). Dit is de hoogst haalbare duurzaamheidsklasse. Deze week ontvingen wij de testresultaten en het bijbehorende certificaat.

Ons populierenhout is afkomstig uit FSC-gecertificeerde Europese bossen. Platowood Populier kenmerkt zich door de gelijkmatige nerf, lichte lijntekening en verfijnde kleurschakeringen. Daarnaast voelt deze houtsoort zacht aan en krijgt het door het platoniseer-proces een warme, goudbruine tint. Net als de andere houtsoorten van Platowood (Fraké en Vuren) is Platowood Populier vormstabiel, goed verwerkbaar en onderhoudsarm.

 

Foto: Kinderdagverblijf Pinkeltje in Voorburg is een zeer duurzaam en circulair gebouw met een sfeervol en warm karakter. De gevelbekleding, het buitenplafond en de buitenbergingen zijn uitgevoerd in Platowood Populier. Fotografie: Maurits van Hout.

Recent Nieuws