Home | Nieuws | Moderne villa met houten gevelbekleding van Platowood

Moderne villa met houten gevelbekleding van Platowood

Tussen de duinen van Noordwijk en het centrum van Noordwijkerhout ligt het monumentale landgoed Sancta Maria. Op dit groene landgoed staat deze moderne villa die ontworpen is door Donald Osborne Architecture. Zowel het huis als de buitenruimte is verrijkt met Platowood Fraké. Onze duurzame gevelbekleding zorgt voor een warm contrast met de wit aangesmeerde muren.

Donald Osborne, architect Villa V:

“In deze moderne villa heb ik eigentijdse materialen toegepast. Platowood is een goed voorbeeld van een eigentijds materiaal met een natuurlijke uitstraling. Naast dat het duurzame materiaal textuur en warmte toevoegt, vergrijst het in een mooie tint. Om de overgangen tussen binnen en buiten meer nadruk te geven, zijn deze geaccentueerd met de toepassing van Fraké. Een houtsoort met een prachtige en kenmerkende tekening. Een fijne bijkomstigheid voor de opdrachtgever is dat het hout nagenoeg onderhoudsvrij is.”

Eenheid tussen woning en buitenruimte

De houten lamellen op de gevels verbergen optisch de ramen en deuren en zorgen ook voor privacy. Voor het realiseren van eenheid tussen de woning en de buitenruimte zijn verschillende tuinmuren met doorkijken ook in de Fraké houten ribben uitgevoerd. Daarnaast is de garage voorzien van onze houten gevelbekleding, profiel platonium 05, in twee kopmaten.

Lees meer over dit project op de projectpagina en bekijk alle foto's. 

Recent Nieuws