Home | Nieuws | Het Platform met Platowood Fraké kozijnen is opgeleverd

Het Platform met Platowood Fraké kozijnen is opgeleverd

Na anderhalf jaar plannen maken, bouwen en inrichten is het zo ver: het nieuwe kantoorgebouw Het Platform in De Nieuwe Stad in Amersfoort is in gebruik genomen. Het Platform is ontworpen door architectenbureau Space Encounters in opdracht van ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch, die ook eigenaar is van een groot deel van De Nieuwe Stad. Tientallen onbehandelde Platowood Fraké kozijnen, ramen en deuren vormen - samen met de wit geglazuurde tegels en de lichtroze balustrade - de voorgevel van dit opvallende gebouw.

Vanwege de natuurlijke uitstraling van het hout is gekozen voor Platowood. Daarnaast sluit het product perfect aan bij de duurzaamheidsambitie van De Nieuwe Stad en Schipper Bosch. Met vakmanschap van Harryvan Kozijnen is Platowood Fraké verwerkt tot kozijnen, ramen en deuren. 

Knap staaltje werk

De nieuwe constructie staat los van het bestaande pand, de voormalige Prodentfabriek, en wordt gedragen op zeven grote spanten. Space Encounters noemt het architectonische gebouw daarom ook wel: 'a building as a bridge'. Bekijk op de projectpagina van Het Platform de foto's van zowel het exterieur als het interieur. 

Flexibel werkconcept

Het gebouw vormt binnen De Nieuwe Stad een dynamische werkplek voor een vaste huurder en biedt daarnaast vier dagen per week flexruimte voor iedereen. Op 1 oktober nam huurder Twynstra Gudde de eerste sleutels in ontvangst. Met een app, die in de appstore staat, kunnen flexhuurders een werkplek of vergaderruimte reserveren. Het Platform is een plek waar samenwerking, kennisdeling en overleg tussen verschillende partijen tot standkomt.

Benieuwd naar de bouw? Bekijk de timelapse.

Recent Nieuws