Home | Nieuws | Ecologische woning met Platowood Vuren gevelbekleding en zonwering

Ecologische woning met Platowood Vuren gevelbekleding en zonwering

Het 'Rode Trap Huis' is een ecologisch droomhuis in eco-wijk De Kiem in Arnhem. Deze opvallende woning is bekleed met Platowood Vuren, afgewerkt met een gele beits op olie-basis.

In de maart-editie van Het Houtblad wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze bijzondere woning.

Jasper Jobse, opdrachtgever en ontwerper van het Rode Trap Huis: "Wij hebben voor Platowood gekozen omdat het een Arnhems product is en niet uit een tropisch regenwoud komt. Daarnaast is het duurzame hout goed bewerkbaar met een natuurlijke watergedragen beits op basis van olie. We hebben zelf bijna 1 kilometer Platowood in de olie gezet. De noesten en tekeningen in het hout vinden we prachtig en met de kleurolie blijft het hout lang warm van kleur."

Ecologisch droomhuis

Opdrachtgevers Jasper en Janneke wilden graag hun ecologische droomhuis realiseren. Jasper bedacht zelf het ontwerp en samen met buroBois architectuur uit Arnhem is een bijna energieneutrale woning gerealiseerd. 

De woning is geïnspireerd op de vorm van een schuur. De voor- en achtergevel staan iets naar achteren, zodat het dak daar een overstek vormt. Deze gevels zijn afgewerkt met donkere folie met daarop 66 mm brede geveldelen Platowood Vuren met een tussenruimte van 8 mm. Aan de voorzijde zijn die delen verticaal aangebracht en aan de achterzijde in twee vlakken in een hoek van 45 graden. Doordat de voordeur ook van Platowood Vuren is gemaakt, valt deze weg in de gevel. De geveldelen zijn met een gele beits afgewerkt, waardoor de donker ogende woning alsnog een vriendelijk en vrolijk karakter krijgt. 

De voorgevel met twee brede stroken ramen tot het dak is op het zuiden gericht om optimaal gebruik te maken van het zonlicht als warmtebron. Horizontale lamellen van Platowood Vuren, eveneens geel gebeitst, voorkomen dat in de heetste zomermaanden de zon naar binnen schijnt. 

Voor meer foto's en informatie, bekijk hier de projectpagina.

Recent Nieuws