Home | Nieuws | Circulair zwem- en wellnessgebouw voorzien van Platowood gevelbekleding

Circulair zwem- en wellnessgebouw voorzien van Platowood gevelbekleding

Voor Campingpark Ons Buiten wordt momenteel een circulaire zwembad- en wellnessgebouw gebouwd. De gevels van dit gebouw zijn voorzien van Platowood Fraké gevelbekleding; geheel passend bij de circulariteitsambitie van de architect en het nieuwe karakter van het campingpark.

Natuur staat centraal

FACET architecten & adviseurs heeft voor het zwembad en de wellness een ontwerp gemaakt dat zich kenmerkt door de ingetogen architectuur, waarbij puurheid, natuur en rust centraal staan. Iedere zijde van het gebouw toont zich op een andere manier. Niet expressief, maar wel uniek. Het stoere karakter dat past in het Zeeuwse landschap wordt benadrukt door het toepassen van onbehandeld Platowood.

Met de realisatie van het zwem- en wellnessgebouw is gelet op verschillende pijlers, zodat het gebouw voldoet aan de criteria voor circulariteit. Naast dat het gebouw flexibel is en het zich daardoor in de toekomst eenvoudig laat aanpassen aan veranderende wensen, is er gekeken naar de herbruikbaarheid van materialen. Het hout van Platowood voldoet volledig aan deze pijler. Doordat het op geheel milieuvriendelijke wijze is veredeld, zitten er geen toegevoegde stoffen in, heeft het een levensduur van 50 jaar en is het herbruik- en recylebaar.  

Het nieuwe gebouw - gebouwd door Bouwbedrijf Meliskerke -  dat 40% van het oorspronkelijke zwembad oppervlakte vraagt, wordt naar verwachting deze maand, juni, opgeleverd. Het duurzame Platowood is geleverd door preferred dealer De Hillegomse - Zierikzee.

Foto: Bouwbedrijf Meliskerke

Recent Nieuws