Home | Nieuws | Twee Platowood-projecten genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar

Twee Platowood-projecten genomineerd voor BNA Beste Gebouw van het Jaar

De nominaties voor BNA Beste Gebouw van het Jaar zijn bekend. Dit jaar selecteerde de vakjury uit 82 inzendingen 10 kanshebbers. Bij maar liefst 2 van de genomineerde projecten is het duurzame hout van Platowood toegepast: Stories en Floating Office Rotterdam.

Floating Office - categorie Stimulerende Omgevingen

De gevel van het drijvende kantoorgebouw Floating Office Rotterdam (FOR), in de Rotterdam Rijnhaven, is bekleed met Platowood Vuren. Om ervoor te zorgen dat het hout op een egale manier vergrijst, is de gevelbekleding afgewerkt met een voorvergrijzer (Weathered Color Stain). De geveldelen op de begane grond zijn bovendien behandeld met een brandvertrager.

Architect Albert Richters, Powerhouse Company: "Floating Office is een extreem duurzaam project. De voornaamste functie van het gebouw is het kantoor van de GCA. Voor de gehele uitstraling van het gebouw was het dus belangrijk dat er duurzame materialen worden gebruikt. Daarnaast heeft het gebouw een belangrijke representatieve functie. Het hout van Platowood verenigt beide zaken: het is een zeer duurzaam en tegelijkertijd esthetisch product."

Lees meer over de nominatie van FOR op de website van BNA.

Stories, Amsterdam - categorie Particuliere Woonbeleving

De gevel van houten woongebouw ‘Stories’, in het Amsterdamse stadsdeel Buiksloterham, is bekleed met Platowood Vuren. Het hout is afgewerkt met een voorvergrijzer (Weathered Color Stain) en een brandvertrager. Tegen de houten gevel zijn in het oog springende slanke witte balkons geplaatst.

Architect Olaf Gipser: “We wilden duurzaam hout met een natuurlijke, grijze uitstraling. We kozen voor Platowood Vuren met een voorvergrijzer om te voorkomen dat het hout onder overstekken op een andere manier zou vergrijzen. Brandklasse B was ook een criterium. En omdat het hout achter de vegetatie niet goed te bereiken is, was het belangrijk dat de gevelbekleding onderhoudsarm is.”

Stemmen voor de publieksprijs

Stemmen kan tot en met 28 april. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Daarnaast maken alle genomineerden kans op de vakjuryprijs. De prijsuitreiking is op 12 mei in Theater Zuidplein in Rotterdam. Stemmen kan via het blokje aan de rechterzijde van de pagina:

Recent Nieuws