Home | Nieuws | Ontwerp Weeber Architecten prijkt komend voorjaar op Platowood Paviljoen

Ontwerp Weeber Architecten prijkt komend voorjaar op Platowood Paviljoen

Het winnende ontwerp van de Platowood Ontwerpcompetitie, Platowood Twist, zal medio 2022 te bewonderen zijn op de gevel van het Platowood Paviljoen. Op 1 juli werd tijdens een feestelijke prijsuitreiking de winnaar van de Platowood Ontwerpcompetitie bekendgemaakt. Met hun aansprekende, innovatieve, breed toepasbare en circulaire ontwerp wisten Sandra en Yvonne Weeber van Weeber Architecten de vakjury te overtuigen. 

Driedimensionale gevel

De ontwerpers plaatsen Platowood latten van verschillende afmetingen haaks in de gevelbekleding en scheppen zo een driedimensionaal effect. Dat effect nutten ze uit door er letters of figuren, in dit geval het logo van Platowood, mee uit te drukken.

Jan Nauta, juryvoorzitter: “Het ontwerp van Weeber Architecten is met veel aandacht en zorg gedetailleerd, waardoor de specifieke kwaliteiten van het hout van Platowood maximaal tot hun recht komen. Het breed toepasbare concept is architectonisch inspirerend en spreekt, zonder buiten de kaders van duurzaam realisme te treden, tot de verbeelding.“

Bekijk het ontwerp van Weeber architecten
 

Recent Nieuws