Home | Nieuws | Architect Reitsema en Partners kiest voor Platowood

Architect Reitsema en Partners kiest voor Platowood

Het Overijsselse dorp Geesteren is een unieke schuurwoning rijker. Dennis Weerink, projectarchitect bij Reitsema & partners, heeft zijn eigen woning ontworpen. Zowel de gevel als het dak van de lange woning zijn bekleed met Platowood Vuren en afgewerkt met Weathered Color Oil.   

Naast dat het huis er prachtig uitziet, is het ook nog eens duurzaam gebouwd. Onder andere om die reden is gekozen voor het milieuvriendelijke en duurzame hout van Platowood. Dennis Weerink:

Ik heb voor Platowood gekozen omdat ik het hout een hele mooie uitstraling vind hebben, evenals dat het duurzame aspect me aanspreekt. We hebben voor de Weathered Color gekozen omdat we een egale verkleuring willen bereiken. 

De vuren Platowood planken hebben we zelf vergrijsd met de geadviseerde materialen. Daarnaast hebben we de planken zelf op het gehele huis gemonteerd - zowel op de vloeren, wanden en het dak - waarbij veel aandacht is besteed aan de uitlijning van de spijkers en overgangen. Alle aansluitingen zijn in verstek uitgevoerd, wat een heel mooi zuiver, abstract beeld geeft dat passend is bij het architectonische concept.

Bekijk hier meer foto's van het project. 

Recent Nieuws