Home | Houten gevel | Hydro-thermisch gemodificeerd hout

Hydro-thermisch gemodificeerd hout

Platowood biedt verschillende soorten hydro-thermisch gemodificeerd hout. Wat betekent dat precies? Wij behandelen snelgroeiende, van natuurlijk niet duurzame houtsoorten, met behulp van water en hitte. Hier komen geen chemische producten aan te pas. Door dit proces, genaamd platoniseren, versterken we de kwaliteiten van het hout waardoor het zeer vormstabiel wordt en een levensduur krijgt van maar liefst 50 jaar, zonder afwerking. 

Platowood is het enige bedrijf ter wereld dat hout op deze duurzame wijze modificeert, waarbij de al in het hout aanwezige eigenschappen worden versterkt, zonder chemische toevoegingen. Daarmee is het hout de milieuvriendelijkste keuze voor tropisch hardhout.https://www.platowood.nl/producten/houtsoorten/platowood-vuren/

Duurzaam hout voor gevelbekleding of kozijn

Bij Platowood kun je kiezen tussen drie soorten hydro-thermisch gemodificeerd hout om mee te werken, namelijk Populier, Fraké en Vuren. Iedere houtsoort heeft zijn eigen uitstraling, maar alle houtsoorten hebben dezelfde duurzame kwaliteiten. Platowood inzetten voor kozijnen, ramen en deuren? Dan kiest u voor Platowood Fraké.

Herbruikbaar thermisch hout dat milieuvriendelijk behandeld is

Naast het feit dat het hydro-thermisch gemodificeerde hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is, is het materiaal milieurvriendelijk en circulair. Aangezien er tijdens het platoniseren alleen maar warmte en water gebruikt wordt, is het hout op een ecologische manier behandeld. Daarnaast hoeft het hout niet behandeld te worden, ook zonder afwerking heeft het een levensduur van maar liefst 50 jaar. Het enige dat er gebeurt is dat het vergrijst in een mooie zilvergrijze tint.

Vertrouw op ons kwalitatieve materiaal

Ons hydro-thermisch gemodificeerde hout is hét materiaal voor gevelbekleding of kozijnen. Het hout zelf zien, voelen en ruiken? Vraag dan een sample aan. Wanneer je vragen hebt, of al een keuze hebt gemaakt voor ons duurzaam behandelde hout, neem dan contact met ons op.

Contact

Bedankt voor het invullen van het contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.