Home | Projecten | BD House, Bergen

BD House, Bergen

Een jaren 50 woning aanpassen aan de hedendaagse woonstandaard. Space Encounters en Studio Vincent Architecture werkten samen aan een ontwerp hiervoor. Geen sloop dus, maar renovatie en uitbreiding met behoud van de karakteristieken van het oude. Dat was de wens van de nieuwe bewoners. Wij omarmen dit duurzame gedachtengoed en snappen waarom de keuze viel op Platowood Fraké Kozijn-, Raam- en Deurhout.

Architect Vincent van Leeuwen:

We hebben Platowood kozijnen toegepast, omdat we daarmee de relatie aangaan met de omgeving. Door de esthetische kwaliteiten en de natuurlijke uitstraling van het hout past het mooi in het ontwerp en bij de ligging van de villa - tussen de kustduinen, een dennenbos en het open polderlandschap.

In het nieuwe ontwerp komen cultureel erfgoed, duurzame transformatie en de omgeving samen. De uitbreiding met gebogen veranda opent het huis naar de tuin. Het is de overgang tussen binnen en buiten die het gevoel van wonen in het bos versterkt. De duurzame Platowood kozijnen omlijsten grote raampartijen die voor veel licht zorgen en het zicht naar de omgeving kaderen. Alsof je buiten bent.

Toepassing
Duurzaam kozijnhout

Houtsoort
Platowood Fraké

Opdrachtgever
Particulier

Architect
Space Encounters
Studio Vincent Architecture

Montage
DACO timmerfabriek

Fotografie
Lorenzo Zandri

Locatie
Bergen

Andere projecten