Home | Nieuws | Volg bouw Fontys College met Platowood gevelbekleding

Volg bouw Fontys College met Platowood gevelbekleding

Op de campus Rachelsmolen in Eindhoven wordt de nieuwbouw gerealiseerd voor het Fontys College. In februari jl. werd de eerste steen gelegd en inmiddels is de bouw in volle gang en zijn de contouren goed zichtbaar.

In het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten staan duurzaamheid en circulariteit centraal. Onder andere om die reden is voor de buitenzijde gekozen om Platowood Vuren gevelbekleding toe te passen. Boven en onder de grote ramen wordt de gevelbekleding, geleverd door Maas Reusel Zagerij, verticaal toegepast in een speciaal profiel: Platonium 02 in de kopmaat 18 x 181 mm. 

De vakmannen van Nedicom zijn volop bezig met de montage en aan één zijde is de montage van de Platowood gevelbekleding bijna gereed. Op korte termijn volgen de andere zijden. Volg via de bouwwebcam de status van de bouw én kijk mee naar de montage van ons duurzame hout.

Ontwerp

De nieuwbouw, gerealiseerd door aannemer Huybregts Relou, vormt samen met de parkeergarage de eerste fase van de vernieuwde Rachelsmolen campus. Het gebied wordt doorontwikkeld naar een duurzaam en flexibel leer- en werkgebied voor Fontys. Het nieuwe gebouw heeft vier verdiepingen en krijgt een open karakter waarin de gebruiker wordt uitgenodigd om samen te werken. In 2020 zal de school opgeleverd worden en kunnen de studenten en medewerkers hun intrek nemen in het nieuwe onderwijs- en onderzoeksgebouw op de campus. 

Recent Nieuws