Home | Nieuws | Update bouw Het Platform in Amersfoort

Update bouw Het Platform in Amersfoort

De bouw van Het Platform in De Nieuwe Stad in Amersfoort verloopt voorspoedig. Het nieuwe en duurzame gebouw staat volledig in de steigers die voorzien zijn van steigerdoeken. Achter deze doeken zijn de ruim 3 meter hoge kozijnen van Platowood Fraké gemonteerd. Momenteel is bouwonderneming van Bekkum volop bezig met de aanleg van de installatie zodat daarna de vloeren erin kunnen. Iedere twee weken nemen de toekomstige bewoners een kijkje op de bouw. 

Het Platform

Het Platform biedt ruimte aan het nieuwe kantoor van gerenommeerd adviesbureau Twynstra Gudde en voegt ook een nieuwe functie toe aan De Nieuwe Stad: flexruimte voor iedereen. Een loods van de voormalige Prodentfabriek wordt verhoogd met twee verdiepingen. Deze verdiepingen staan op zeven stalen spanten en zweven als het ware boven de oude fabriek.

Het ontwerp van architectenbureau Space Encounters creëert verbinding met binnen en buiten. Dit door onder andere de vele ramen en deuren die gemaakt zijn van Platowood Fraké Kozijnhout. Aan de buitenkant komen witte geglazuurde tegels die refereren aan de vroegere Prodentfabriek. Naast het gebruik van duurzame materialen zal het gebouw verwarmd worden door de biowarmteketel van De Nieuwe Stad en voorzien zonnepanelen het gebouw van elektriciteit.

Foto: CheeseWorks

Recent Nieuws