Home | Nieuws | Timmerfabriek Hillegom over Platowood Fraké Kozijnhout

Timmerfabriek Hillegom over Platowood Fraké Kozijnhout

In de nieuwsbrief van onze preferred dealer Hillegomse Houtgroep staat een nieuwsbericht over Platowood Fraké Kozijnhout. De Hillegomse Houtgroep bracht een bezoek aan Timmerfabriek Hillegom die sinds kort begonnen is met de verwerking van Platowood Fraké Kozijn-, Raam- en Deurhout. Hillegomse Houtgroep schrijft:

“Deze houtsoort kent veel voordelen: het is super goed te bewerken, licht van gewicht, heeft een hoge duurzaamheidsklasse, voldoet aan het politiekeurmerk, krimpt niet en is enorm stabiel. Henk Heemskerk – uitvoerend manager van Timmerfabriek Hillegom - voegt daaraan toe: “De onderhoudsinterval voor het schilderwerk kan verdubbelen, bijvoorbeeld van om de vier jaar naar om de acht jaar. Platowood zelf zegt tot wel 15 jaar, met als gevolg dat het kozijn zichzelf terugverdient. Daarnaast heeft het hout een zeer goede isolerende werking, waardoor het kozijn zeer duurzaam is.”

Licht van gewicht

Tot slot krijgen we een rondleiding door de fabriek. Als Henk een net gemaakte deur van Platowood ziet, vraagt hij ons om hem om te tillen. Nadat wij dat gedaan hebben, vraagt hij ons een deur van Merbau hout op te tillen. Een enorm verschil in gewicht, dat is wel duidelijk. Platowood is tot wel 50% lichter. Volgens Henk zijn de jongens in de timmerfabriek heel enthousiast over Platowood. “Het is veel lichter, waardoor je in je eentje veel producten kunt tillen”, aldus Henk.

Meer weten over ons Platowood Fraké kozijn-, raam- en deurhout? Lees hier alles over dit duurzame product.

Recent Nieuws