Home | Nieuws | Stories: verticale oase in Amsterdam-Noord

Stories: verticale oase in Amsterdam-Noord

Het gebouw ‘Stories’ is een verticale oase in het industriële decor van Amsterdam-Noord. Stories is een houten appartementengebouw van 45 meter hoog waarbij de hoofdconstructie van 10 bouwlagen boven de plint van kruislaagverlijmd hout is gemaakt (CLT). 

Het innovatieve en circulaire gebouw is ontworpen door Olaf Gipser Architects en gebouwd door de Heutink Groep. De gevel is bekleed met Platowood Vuren, afgewerkt met Weathered Color Stain en een brandvertrager. Tegen de houten gevel zijn in het oog springende slanke witte balkons geplaatst.

Architect Olaf Gipser: “Ook voor de gevel was het de ambitie om zoveel mogelijk hout toe te passen. We wilden duurzaam hout met een natuurlijke, grijze uitstraling. We hebben gekozen voor Platowood Vuren met een voorvergrijzer om te voorkomen dat het hout onder overstekken op een andere manier zou vergrijzen. Brandklasse B was ook een criterium. Daarnaast is de houten bekleding achter de vegetatie niet goed te bereiken, waardoor het belangrijk was dat de gevelbekleding onderhoudsarm is.“

Sander van Herk van de Heutink Groep vult aan: “Platowood heeft een lange levensduur door het duurzame proces van hydro-thermisch modificeren. Dit is helemaal in lijn met de bezieling van het gebouw. Bovendien was het mogelijk om het hout voor te vergrijzen én te impregneren met een brandvertrager zodat Brandklasse B behaald kon worden.”

Lees meer over dit project en bekijk de foto's op de projectpagina.

Recent Nieuws