Home | Nieuws | Stories in Amsterdam is Housing Project of the Year 2022

Stories in Amsterdam is Housing Project of the Year 2022

De groene toren ‘Stories’ in Amsterdam Buiksloterham is door de internationale Dezeen Awards uitgeroepen tot Housing Project van 2022. Het appartementengebouw is ontworpen door Olaf Gipser Architects en heeft een hoogte van 45 meter.

Platowood Vuren gevelbekleding

Het gebouw is hoofdzakelijk gemaakt van hout met een negatieve carbon footprint. Platowood Vuren is gebruikt voor de gevel, waarbij Brandklasse B een criterium was. En dat kunnen wij! Het hout is afgewerkt met onze brandvertrager FireProtect, gecombineerd met de Weathered Color Stain om te voorkomen dat het hout onder de overstekken anders zou vergrijzen. Het is een van de redenen van de architect om te kiezen voor Platowood. Tegen de gevel zijn opvallende buitenruimtes gecreëerd met balkons en winterproof tuinen.

Duurzaam stedelijk wonen

De jury looft het project om de wijze waarop de architect zijn doelen heeft weten te realiseren in Stories, namelijk gemeenschappelijk, dichtbevolkt, duurzaam en gezond stedelijk wonen. Deze uitgangspunten nemen in de toekomst alleen maar toe in relevantie.

Recent Nieuws