Home | Nieuws | Schoonmaken Platowood gevelbekleding

Schoonmaken Platowood gevelbekleding

Het is begin maart, de temperaturen beginnen langzaam te stijgen en eind deze maand begint de lente. Oftewel, de ideale periode voor een grote voorjaarsschoonmaak. Niet alleen interieurs moeten worden schoongemaakt; ook is het belangrijk dat de gevel wordt gereinigd zodat deze er stralend uit ziet.

Platowood Gevelbekleding is onderhoudsarm. Om de eigenschappen en de uitstraling van het duurzame hout te behouden, is het belangrijk om de gevel één keer per jaar schoon te maken. In dit nieuwsbericht geven we tips voor het beste resultaat, zodat uw gevel van Platowood klaar is voor komend seizoen.

Het is belangrijk om rustig en secuur te werk te gaan. Voor het schoonmaken van Platowood Gevelbekleding – geldt voor zowel Fraké als Vuren – is het beste om een zachte borstel of spons te gebruiken met water. Hiermee wast u het vuil, waaronder zand, algen en mos, van de gevel. Maak de gevel nooit schoon met een hogedrukspuit. Hiermee gaan de vezels van het oppervlak open en rechtop staan. Daardoor zal er sneller vuil hechten aan het oppervlak.

Voor onbehandelde gevels is het mogelijk om een klein beetje groene zeep aan het water toe te voegen. Zorg er wel voor dat de zeepresten goed worden afgespoeld. Bij het gebruik van zeep; gebruik geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Gevels die fijnbezaagd, opgeruwd of geborsteld zijn, houden door het ruwe oppervlak sneller vuil vast. Het is aan te raden om deze gevels vaker schoon te maken.

Met het schoonmaken van de Platowood gevel wordt het vuil verwijderd. Naast dat het er stralend uitziet, blijft er minder vocht op de gevel staan en dat komt de levensduur weer ten goede.

Recent Nieuws