Home | Nieuws | Schoonmaak Platowood gevelbekleding

Schoonmaak Platowood gevelbekleding

Met een snelle stijging van de temperaturen in het vooruitzicht, wordt het weer tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak. Niet alleen het interieur en de ramen moeten worden schoongemaakt, het is ook belangrijk dat de gevel wordt gereinigd zodat deze er weer stralend uitziet.

Gevelbekleding van Platowood is onderhoudsarm. Om de eigenschappen en de uitstraling van het duurzame hout te behouden, is het belangrijk om de gevel één keer per jaar schoon te maken. Hieronder geven we tips voor het beste resultaat, zodat uw Platowood-gevel klaar is voor komend jaar!

Water en een zachte borstel of spons

Het is belangrijk om rustig en secuur te werk te gaan. Voor het schoonmaken van Platowood-gevelbekleding - dit geldt voor Fraké, Populier en Vuren - is het het beste om een zachte borstel of spons te gebruiken met water. Hiermee wast u het vuil, waaronder zand, algen en mos, van de gevel.

Maak de gevel nooit schoon met een hogedrukspuit. Hiermee gaan de vezels van het oppervlak open en gaan deze rechtop staan. Daardoor zal er sneller vuil hechten aan het oppervlak.

Voor onbehandelde gevels is het mogelijk om een klein beetje groene zeep aan het water toe te voegen. Zorg er wel voor dat de zeepresten goed worden afgespoeld. Bij het gebruik van zeep geldt: gebruik geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen.

Gevels die fijnbezaagd, opgeruwd of geborsteld zijn, houden door het ruwe oppervlak sneller vuil vast. Het is aan te raden om deze gevels vaker schoon te maken.

Met het schoonmaken van de Platowood-gevel wordt het vuil verwijderd. Naast dat het er stralend uitziet, blijft er minder vocht op de gevel staan en dat komt de levensduur weer ten goede.

Onderhoudsvoorschriften gevelbekleding

In de onderhoudsvoorschriften staat een handig schema waarin u kunt terugvinden wat het onderhoudsinterval is per afwerking én voor het onbehandelde hout. Bovenstaande informatie over de jaarlijkse schoonmaak is hierin ook terug te vinden.

Recent Nieuws