Home | Nieuws | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland neemt Platowood op in beeldbank

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland neemt Platowood op in beeldbank

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bracht vandaag een bezoek aan Platowood. Voor hun beeldbank waren ze op zoek naar duurzame ondernemers, dus foto's van Platowood mochten hierin niet ontbreken!

Wanneer het hout uit de autoclaaf wordt gehaald, levert dit prachtige beelden op. Dit onderdeel van ons proces moest dan ook zeker worden vastgelegd. Te meer omdat ons hydro-thermische modificatieproces (platoniseren) uniek is in de wereld. In de autoclaaf wordt het hout onder verhoogde druk verhit met behulp van stoom. Inhoudsstoffen verdwijnen uit het hout en daarmee de voedingsstoffen voor schimmels. 

Het platoniseren vindt plaats in eigen beheer, in de fabriek op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Waar andere processen vaak alleen bestaan uit drogen en verhitting, soms wel van 200 tot 230 graden, bestaat het unieke proces van Platowood uit drie stappen. Eenvoudig gezegd komt het neer op: koken, drogen en bakken. Tijdens deze stappen ontstaan nieuwe stabiele verbindingen in het hout.

Recent Nieuws