Home | Nieuws | Platowood tentoongesteld op Dutch Design Week

Platowood tentoongesteld op Dutch Design Week

The Exploded View Beyond Building is een tentoonstelling in de vorm van een paviljoen, volledig gemaakt van de nieuwste biobased en circulaire bouwmaterialen. Het paviljoen is komende week te bezichtigen tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. We zijn trots dat Platowood een grote bijdrage heeft mogen leveren aan dit bijzondere project.

Het paviljoen is een prachtige demonstratie van de vele mogelijkheden met het hout van Platowood. Een dakdeel is bekleed met Platowood Vuren en een geveldeel met Platowood Populier. Alle deuren, dakgoten, lijsten waarin de materialen getoond worden en details zoals deurgrepen zijn gemaakt van Platowood Fraké.

Inspiratie voor circulair en biobased bouwen

Het doel van deze tentoonstelling is het inspireren van zowel professionals als het brede publiek door de mogelijkheden van duurzaam ontwerpen, bouwen en wonen te laten zien, nu en in de toekomst. Het paviljoen laat de bezoeker zien en ervaren dat er al heel veel op schaal, betaalbaar en behapbaar kan. Door anders te bouwen beïnvloeden we meer werelden dan enkel de bouwwereld.

The Exploded View Beyond Building is een samenwerking en voortdurend open source onderzoek van bouwers, producenten, agrariërs, wetenschappers, designers, overheden, kennisinstituten, storytellers en kunstenaars die zijn verenigd in The Embassy of Circular & Biobased Building. Via onderzoek, experiment, storytelling, verbeelding (materialisatie) en bijeenkomsten werken zij aan nieuwe perspectieven voor circulair en biobased bouwen en wonen; een duurzame leefomgeving.

Dutch Design Week en Floriade

The Exploded View Beyond Building is te zien tijdens Dutch Design Week 2021 (en 2022) in Eindhoven en de Floriade 2022 in Almere. De Floriade is het prestigieuze internationale podium voor groene innovaties voor de leefomgeving van de toekomst. 

Bezoek het paviljoen:

  • Zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober
  • Ketelhuisplein, Strijp S, Eindhoven
  • Vrije toegang, dus zonder ticket te bezoeken

Recent Nieuws