Home | Nieuws | Platowood Populier voor De Gebroeders in Eindhoven

Platowood Populier voor De Gebroeders in Eindhoven

In Eindhoven, op de locaties Vogelzang en Van de Ven & Co, wordt volop gebouwd aan twee nieuwbouwblokken: woningbouwcomplex Willem en Lodewijk. Oftewel: De Gebroeders. Het gehele project dat ontworpen is door diederendirrix architectuur & stedenbouw bevat 188 woningen; van appartementen tot eengezinswoningen. 

Beide gebouwen zijn alzijdig georiënteerd en aan de binnenzijde zijn de tuinen op verschillende niveaus gesitueerd. De gevels van de binnenzijde worden voorzien van onze nieuwste houtsoort Platowood Populier. Het hout zal behandeld worden met een brandvertrager en afgewerkt worden met de voorvergrijzer Weathered Color

Twee locaties

De gebroeders is een nieuwbouwproject op twee locaties: het Vogelzang-terrein en Van de Ven & Co-terrein. Twee locaties die dichtbij elkaar aan de Willemstraat in Eindhoven liggen. Aan de ene zijde ligt het Vogelzang-terrein, waar voor het Europees voetbalkampioenschap in 2000 een tijdelijk parkeerterrein is aangelegd. Aan de andere kant ligt de voormalige bedrijfslocatie van de Ven & Co, dat onder meer ruimte heeft geboden aan een tankstation, een autogarage en een supermarkt. Beide locaties vormden vanwege braakliggend terrein geruime tijd een rafelrand langs de omliggende buurten. Met de bouw van twee woonblokken wordt het stedenbouwkundig gebied op beide plekken aangeheeld en wordt de oorspronkelijke structuur weer hersteld. Bezoek de website van De Gebroeders voor meer informatie.

Impressie: diederendirrix architectuur & stedenbouw

Recent Nieuws