Home | Nieuws | Platowood in nieuwsbrief Hillegomse Houtgroep

Platowood in nieuwsbrief Hillegomse Houtgroep

In de december nieuwsbrief van onze Preferred Dealer Hillegomse Houtgroep staan twee berichten over Platowood. Naast het vermelden van Platowood Fraké Kozijnhout, werd een project uitgelicht waarin Platowood Vuren is toegepast:

Platowood lamellen voor afscheiding plein

De Secoya Campus in Utrecht kreeg, na de transformatie tot individueel verhuurbare kantoren, een bijzondere pleinafscheiding. Om de geparkeerde auto's uit het zicht te houden en een afscheiding te maken tussen de parkeergarages en de openbare ruimte, is gekozen voor een afscheiding van Platowood lamellen. 

De keuze voor verticale lamellen van Platowood Vuren is vanwege het duurzame en onderhoudsarme aspect. Door de planken in een hoek te plaatsen, wordt inkijk beperkt maar blijft er voldoende ruimte over voor de ventilatie. Om het vergrijzingstraject op een egale wijze te laten verlopen, is gekozen om het hout af te werken met Weathered Color ECO. Deze laag zal langzaam degraderen, terwijl het onderliggende hout natuurlijk vergrijst. Op deze manier wordt het visuele overgangstraject van het bruine hout naar een vergrijsde gevel ondervangen. De Hillegomse Houtgroep verzorgde de levering en voerde alle bewerkingen uit.

Recent Nieuws