Home | Nieuws | Zomerklaar met het hout van Platowood

Zomerklaar met het hout van Platowood

Wist je dat het hout van Platowood ook heel geschikt is voor allerlei toepassingen in de tuin? De zon schijnt, de thermostaat kan weer omlaag en we besteden meer tijd in onze tuin, op het terras of balkon. Ook hier kun je met het hydro-thermisch gemodificeerde hout van Platowood alle kanten op. Denk aan schuttingen, gevelbekleding van tuinhuizen en vlonders. Voor een totale aankleding kunnen ook plantenbakken, tuinmeubilair en pergola’s gemaakt worden. De mogelijkheden zijn eindeloos, het resultaat altijd duurzaam en esthetisch.

In de kijker bij hoveniers

Op uitnodiging van onze preferred dealer Brentjes is voor de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners een presentatie gegeven over de mogelijkheden van geplatoniseerd hout in de tuin. Schuttingen die 50 jaar meegaan zonder afwerking? Met Platowood hout kan dat. Een groot voordeel natuurlijk ten opzichte van geïmpregneerd hout uit het tuincentrum. Belangrijk is dat het hout niet in contact komt met de grond en dat het voldoende ventilatie krijgt. Platowood Vuren wordt het meest toegepast voor schuttingen. Voor vlonders kan het beste Platowood Fraké worden gebruikt.

Natuurlijke vergrijzing

Platowood hout kan onbehandeld buiten worden toegepast. Zonder afwerking vergrijst het hout op een natuurlijke wijze in een zilvergrijze tint. Hoe snel dit proces van vergrijzing gaat, is afhankelijk van de hoeveelheid direct zonlicht en overige weersinvloeden. Liever wel een kleur toepassen? Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een kleurafwerking.

Projecten in beeld

In Sambeek, Noord-Brabant, is een prachtige moderne villa gerealiseerd. Zowel de gevel van de woning als van het poolhouse is bekleed met Platowood Fraké, afgewerkt met Natural Color Oil.

Een aantal jaar geleden stond Platowood Vuren in de schijnwerpers in het programma Eigen Huis en Tuin. Nog geen half jaar later krijgt Platowood Fraké een rol in het programma: in een duintuin in Almere maakt tuinman Tom een ronde bank van cobblestone met daarop 140 planken Platowood Fraké.  
 

Voor meer inspiratie kijk op ons Instagram-account.

Recent Nieuws