Home | Nieuws | Platowood goed vertegenwoordigd bij nominaties ARC22 Innovatie Award

Platowood goed vertegenwoordigd bij nominaties ARC22 Innovatie Award

Twee projecten met het duurzame hout van Platowood dingen mee naar de ARC22 Innovatie Award: Ebbingehof in Groningen en The Natural Pavilion op de Floriade.

De ARC22 Innovatie Award is een initiatief van JUNG en de Architect. Doel is het aanmoedigen van experiment en vernieuwing op alle schaalniveaus, van stoel tot stad. Criteria zijn creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid. In september komt de jury bij elkaar en nomineert drie kanshebbers voor de Award. De winnaar wordt op 2 november bekend gemaakt in Amare in Den Haag.

Woongemeenschap Ebbingehof
Dit ontwerp van architect Moriko Kira is een duurzaam en aardbevingsbestendig woongebouw op het Cibogaterrein in Groningen. De gevel van het vijfhoekige gebouw is door ZND NEDICOM bekleed met Platowood Vuren, brandvertragend behandeld met Woodsafe WFX. Dit project is het eerste voorbeeld van ‘de derde kolom van de woningbouwontwikkeling’, een gebouw met een combinatie van categorieën die door de vereniging van huurders wordt beheerd.

The Natural Pavilion 
Dit paviljoen beleeft op de Floriade Expo 2022 haar première. The Natural Pavilion is onderdeel van de Dutch Innovation Experience en het hoofdgebouw van de Rijksoverheid. Een binnenwand op de tweede verdieping is bekleed met Platowood Fraké en Platowood Vuren. Het hout van Platowood is volledig circulair en duurzaam, waardoor het perfect aansluit bij het thema van de Floriade en The Natural Pavilion in het bijzonder.

Recent Nieuws