Home | Nieuws | Twee verblindende profielen

Twee verblindende profielen

Daar zijn ze dan, onze nieuwe profielen voor een blinde montage. We noemen ze Platonium 11 en Platonium 12. Broertjes van de bestaande Platonium 01 en Platonium 02, met een verlengde tong en groef. Met deze profielen hoeven we geen gebruik te maken van aluminium, en kunnen de planken blind bevestigd worden met de vertrouwde schroef of nagel.

Een natuurlijke oplossing

Het was even een zoektocht. Want hoe bevestigen we de planken? Natuurlijk stelden we hoge eisen en wensen aan het nieuwe montagesysteem. Zo moest het brandvertragend zijn, snel monteerbaar en zowel horizontaal als verticaal toepasbaar. Verschillende systemen zijn voorbij gekomen, onderzocht en getest. Maar ons duurzame hout vraagt om een duurzame oplossing, waardoor de bekende rails- en klikbevestigingssystemen snel afvielen. 

Foto: Platonium 11 en Platonium 12

Hoe werkt onze blinde bevestiging?

De Platonium 11 (P11) en Platonium 12 (P12) hebben beiden een verlengde tong en groef. De tong biedt ruimte voor een schroef of nagel, die door de groef van de volgende plank wordt afgedekt. Het resultaat is een montage zonder zichtbare schroef- of nagelgaten.

 

Foto: montage Platonium 12 met nagel

Klaar om te verblinden?

De nieuwe profielen zijn vanaf nu beschikbaar. Verkrijgbaar in dezelfde breedtes als de P01 en P02 én met dezelfde prijs. Bekijk de profielpagina’s van de Platonium 11 en Platonium 12 voor meer informatie.

 

Recent Nieuws