Home | Nieuws | Nieuwste afwerking Platowood in nieuwsbrief Hillegomse Houtgroep

Nieuwste afwerking Platowood in nieuwsbrief Hillegomse Houtgroep

Donderdag 12 december heeft onze preferred dealer Hillegomse Houtgroep een nieuwsbrief verzonden aan al zijn klanten en relaties. In deze nieuwsbrief is aandacht besteed aan de nieuwe afwerking voor Platowood Fraké: Weathered Color Stain. 

Weathered Color Stain is een semi-transparante beits die zorgt voor de voorvergrijzing van het geplatoniseerde hout. Door weersinvloeden degradeert deze afwerking, terwijl het onderliggende hout natuurlijk vergrijst. Op deze manier wordt het visuele overgangstraject van het bruine hout naar een vergrijsde gevel ondervangen met een natuurgetrouwe voorvergrijzer. 

Waarom een voorvergrijsde gevel? Een voorvergrijzer heeft als doel om het vergrijzingstraject op een egale wijze te laten verlopen. Deze afwerking kan worden toegepast als bijvoorbeeld een deel van de gevel niet direct wordt blootgesteld aan zonlicht, bijvoorbeeld onder een overstek of veranda. Doordat er weinig zonlicht op het hout valt, vergrijst het houtoppervlak daar langzamer of niet. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan met de delen die wel worden blootgesteld aan zonlicht. Indien dit niet is gewenst, is het mogelijk om het hout van Platowood af te werken met Weathered Color. 

 

Recent Nieuws