Home | Nieuws | Nieuwe houtsoort: Platowood Populier

Nieuwe houtsoort: Platowood Populier

Binnenkort verkrijgbaar: Platowood Populier. Duurzaam hout dat afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen in Europa. Door het unieke hydro-thermische modificatieproces - platoniseren - is deze houtsoort geschikt om toe te passen als gevelbekleding, zelfs onbehandeld. Platowood biedt ook op deze houtsoort 15 jaar garantie.

Platowood Populier kenmerkt zich door de gelijkmatige nerf, lichte lijntekening en verfijnde kleurschakeringen. Daarnaast voelt de nieuwe houtsoort zacht aan, is het licht van gewicht en heeft het door het proces een goudkleurige tint. Net als de andere houtsoorten is Platowood Populier duurzaam, milieuvriendelijk, dimensiestabiel en onderhoudsarm.

Mogelijkheden

Het populierenhout van Platowood is verkrijgbaar in vier profielen, waaronder Channelsiding (platonium 01) en Rhombus (platonium 07), verschillende kopmaten en lengtes van drie, drieënhalf en vier meter. Ook is het mogelijk om het hout te voorzien van verschillende afwerkingen. Bart Raymann, commercieel directeur Platowood: “Platowood Populier heeft andere esthetische kenmerken dan Platowood Fraké en Vuren. Hiermee breiden we ons aanbod voor gevelbekleding uit en kunnen we nog beter voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame bouwmaterialen.”

Recent Nieuws