Home | Nieuws | Lamellen van Platowood Fraké in exterieur en interieur

Lamellen van Platowood Fraké in exterieur en interieur

Woonhuis ‘de Zwarte Toren’ bevindt zich net buiten het historische centrum van de stad Doesburg. Eenvoud staat centraal in het ontwerp, zowel in functionaliteit als in materiaalgebruik. De materialen die buiten zijn gebruikt, zijn doorgetrokken in het interieur.

Platowood Fraké is zowel in het exterieur als interieur toegepast. Om kleurverschil tussen de toepassing binnen en buiten te voorkomen, is het hout overal afgewerkt met een UV-bescherming. Aan de buitenzijde is Platowood Fraké in een lamellenstructuur toegepast als zonwering voor de ramen. Deze lamellen komen, in dezelfde profilering, op diverse plekken terug, zoals op de buitengevel en op diverse wanden in de woning. Ook enkele deuren zijn met Platowood Fraké bekleed voor een eenduidig beeld. 

Architect Huub Bieleman, Plan B studio: "De warme, donkere kleur van Platowood Fraké is heel mooi in combinatie met de harde materialen staal en beton. Ik werk vaker met Platowood, het is een prachtig product! Het is goed te verwerken en licht ten opzichte van hardhout. Hierdoor konden we bijvoorbeeld ook de deuren met hetzelfde hout bekleden. Daarnaast vind ik het milieuvriendelijke verduurzamingsproces van Platowood heel mooi en werk ik graag met lokale leveranciers. De aanleg van de tuin staat nog op de planning, voor de erfafscheiding zal ook Platowood Fraké worden gebruikt.

Voor meer informatie en foto's, bekijk hier de projectpagina.

Recent Nieuws