Home | Nieuws | Gevolgen van de Russische invasie in Oekraïne voor vurenhout

Gevolgen van de Russische invasie in Oekraïne voor vurenhout

Bij Platowood volgen we de gebeurtenissen in Oekraïne op de voet. We betreuren de recente ontwikkelingen ten zeerste en hopen dat er snel een einde zal komen aan deze gruwelen.

De EU heeft inmiddels diverse maatregelen genomen om Rusland onder druk te zetten. Onderdeel daarvan is beperking van het betalingsverkeer en de invoer van diverse producten uit Rusland. Dit geldt ook voor vurenhout.

We zien al stijgende prijzen en toenemende druk op het beschikbare volume. Op dit moment is nog niet duidelijk waartoe dit kan leiden en welke gevolgen het gaat hebben voor de vurenhoutmarkt in Nederland. We zijn druk doende om alternatieven voor het Russische hout te zoeken. Het is waarschijnlijk dat we deze vinden, de vraag is wel of het volume voldoende zal zijn en wat de gevolgen voor de prijzen zullen zijn. We zullen u zo snel mogelijk informeren wanneer wij meer helderheid hebben over de situatie.

Onzekerheid alom dus, maar dit zijn slechts marginale problemen vergeleken met de situatie waarin de bevolking van Oekraïne zich momenteel bevindt. Onze gedachten gaan dan ook naar hen uit.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op via info@platowood.nl of 088 60 500 60.

Recent Nieuws