Home | Nieuws | Genomineerde architecten bezoeken Platowood

Genomineerde architecten bezoeken Platowood

Deze week brengen de vier genomineerde architecten een bezoek aan Platowood. Tijdens het bezoek wordt de richting voor het verder uitwerken van hun ontwerp besproken. Uiteraard staat er ook een rondleiding over ons fabrieksterrein op het programma en lichten wij ons duurzame productieproces nader toe.

Motivatie voor selectie architecten

Op donderdag 20 mei maakten wij de genomineerde architecten bekend. Hieronder leest u onze motivatie voor deze nominaties.

Machi Machi x Moriko Kira
We vinden dit een erg sympathieke manier om ons hout toe te passen. Het ontwerp toont een sensibiliteit die fijn en goed is. We vinden het interessant dat er geen vaste verbindingen worden gebruikt. Het maakt de demontage en CO2 footprint minder.

Studio Ties van Benten - Ties van Benten
Het ontwerp is mooi, helder en eenduidig is zijn voorkomen. Een raster waar groen opgroeit. Interessante combinatie, groen en hout en hoe die met elkaar verbonden worden, aansluiten, en geïntegreerd worden.

Weeber Architecten - Sandra Weeber en Yvonne Weeber 
We waren verrast door het effect en de heldere benadering van het antwoord op de vraag die wij gesteld hebben. Het ontwerp is een expositie van ons hout, een nieuwe toepassing en maakt van het gebouw een helder Platowood Sign. Stoer, gelaagd en licht, ook wij denken dat dit ontwerp die dingen in zich draagt. Het bureau spreekt over de tekening van het hout en toont erg veel liefde voor het hout. Het ontwerp test op een ‘nieuwe’ manier het hout. De techniek die gebruikt wordt, kan veel toevoegen aan de manier waarop Platowood wordt toegepast.

La-di-da - Laura van Santen (wildcard)
Dit is een bureau dat groen en hout kan integreren. We vinden het interessant om deze richting te onderzoeken. We hebben geloof in de esthetische kwaliteiten van het bureau en hen daarom als vierde partij geselecteerd. Daarnaast zijn we gefascineerd door hun portfolio en korte onderzoeksvraag.

Vervolg Ontwerpcompetitie

De architecten gaan nu aan de slag met het uitwerken van een digitaal ontwerp en mock-up. Deze presenteren zij op 24 juni aan de vakjury. Op 1 juli is de prijsuitreiking en wordt het winnende ontwerp bekendgemaakt. Het winnende bureau ontvangt een geldprijs van €5.000. Daarnaast wordt er een budget beschikbaar gesteld voor gezamenlijke productontwikkeling van maar liefst €20.000.

Lees meer op www.platowood.nl/ontwerpcompetitie.

Recent Nieuws