Home | Nieuws | Diverse toepassingen binnen één ontwerp

Diverse toepassingen binnen één ontwerp

 

Villa Doonheide is gelegen aan de dorpsrand van het in Noord-Brabant gelegen Gemert. Gemeentelijke eisen vanuit beeldkwaliteit schrijven voor dat nieuwbouw aan de dorpsrand een landelijke karakter dient te hebben. Voor het ontwerp is door Denkkamer een combinatie van strakke, natuurlijke materialen gekozen, waaronder Platowood Fraké. Door moderne en ambachtelijke technieken krijgt de woning een eigentijds landelijke uitstraling en hoogwaardig wooncomfort.

 

Sectionaaldeur

De toegang tot de inpandige garage voor twee auto’s middels een brede elektrische sectionaaldeur, bevindt zich in de kopgevel van het hoofdgebouw. Deze garagedeuren zijn geheel onopvallend weggewerkt door het Platowood Vuren dat hier ook op verwerkt is. Toepassing van hout maakt het mogelijk om de zichtbaarheid van sectionaaldeur heel onopvallend ‘weg’ te detailleren.

Het hout is voorvergrijsd toegepast, Platowood Weathered Color. Deze voorvergrijzing behoeft geen verder onderhoud, op een jaarlijkse schoonmaak na.

 

Interieurelementen

Het concept van de verticale houten latten is ook letterlijk in het interieur doortrokken. Platowood Fraké is hier als plaatmateriaal toegepast voor interieurelementen én als houten latten, verwijzend naar de latten op de buitengevel.

 

Bekijk meer foto's op de projectpagina.

Fotografie: Stijn Poelstra, Gerard van Hal & Denkkamer

 

 

Recent Nieuws