Home | Nieuws | De isolerende werking van Platowood kozijnhout

De isolerende werking van Platowood kozijnhout

Kozijnen, ramen en deuren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Een belangrijk aspect bij de keuze van het materiaal is de isolatiewaarde. De isolatiewaarde van het materiaal wordt uitgedrukt in de Lambda waarde. Met de Lambda waarde (aangeduid met:  λ) wordt de warmtegeleidingscoëfficiënt aangegeven. Dit betekent hoeveel warmte het materiaal kan doorgeven. Een voorbeeld: metaal geeft warmte makkelijk door. Daarom zijn radiatoren van metaal.

Isolatiewaarden van materialen

Bij kozijnen is het juist belangrijk dat het materiaal zo min mogelijk warmte doorgeeft, zodat de warmte in het gebouw blijft. Lichte materialen en materialen waar stilstaande lucht in staat, geven warmte slecht door. Hoe lager de Lambda waarde, hoe hoger de isolatiewaarde. Hieronder staan de Lambda waarden van verschillende materialen die geschikt zijn voor de toepassing in kozijnen, ramen en deuren.

Materiaal Lambda waarde
Hout 0.13 - 0.18 (afhankelijk van de houtsoort)
Platowood 0.115
Kunststof (PVC) 0.19
Aluminium 160

Zoals in de tabel zichtbaar, heeft het kozijnhout van Platowood een uitstekende isolatiewaarde. In combinatie met een goede kwaliteit glas, wordt een isolatiewaarde gerealiseerd die voldoet aan de norm van het Bouwbesluit en de energieprestatie norm BENG.

Onderhoudsinterval van 15 jaar

Niet alleen de uitstekende isolatiewaarde is een voordeel van Platowood Fraké kozijn-, raam- en deurhout. Het hout van Platowood is ook milieuvriendelijk, heeft inbraakwerende eigenschappen die gelijk zijn aan meranti en het hout is dimensiestabiel. Dit betekent dat het hout nauwelijks krimpt of zwelt. Daarnaast is Platowood kozijnhout onderhoudsarm. Normaliter moeten houten kozijnen eens per 5 of 6 jaar opnieuw geschuurd en geschilderd worden. Door het unieke proces volstaat bij Platowood Fraké kozijnen, ramen en deuren een onderhoudsinterval tot wel 15 jaar.

Wilt u meer informatie over Platowood kozijn-, raam- en deurhout? Neem dan contact op met onze medewerkers of onze kozijnhout preferred dealer Houtimport Best. 

Recent Nieuws