Home | Nieuws | Natuurinclusief bouwen met Platowood

Natuurinclusief bouwen met Platowood

Een interessante toepassing van Platowood  Vuren: de ECOlumn. Faunus Nature Creations ontwikkelde de ‘woontoren’ om de biodiversiteit te stimuleren. Voor de realisatie van deze en andere faunavoorzieningen gebruiken ze Platowood Vuren. Hout dat past binnen hun visie. In de modulaire ECOlumn kunnen verschillende soorten vogels, zoogdieren en insecten verblijven en rusten. 

Hout van kwaliteit

Faunus Nature Creations zocht naar hout van betere kwaliteit en kwam via de aannemer uit bij Platowood. “Wij zijn erg te spreken over het hout van Platowood. Het is duurzaam, onderhoudsarm en ook mooi om te zien”, aldus Roos Kuiters, landschapsontwerper bij Faunus Nature Creations. De ECOlumn staat inmiddels op 20 plekken in Nederland, en gaat ook al de grens over naar België en Polen. Door het gebruik van Platowood Vuren blijven de voorzieningen wel 50 jaar staan. 

Vakbeurs Openbare Ruimte

Natuurinclusief bouwen is hot topic. Dat ziet Faunus Nature terug in de vraag naar hun faunavoorzieningen. Opdrachtgevers zijn veelal projectontwikkelaars en gemeenten. Faunus Nature presenteerde de ECOlumn op de laatste editie van de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs. Ze ontvingen daar veel toffe reacties op het object én het hout van Platowood!

Bekijk de website van Faunus Nature Creations voor meer informatie over hun mooie missie om biodiversiteit in de openbare ruimte te bevorderen.  

Recent Nieuws