Home | Nieuws | Bezoek aan Platowood-projecten in Engeland

Bezoek aan Platowood-projecten in Engeland

In het idyllische Engelse landschap is menig gebouw met Platowood terug te vinden. Vorige week bracht onze salesmanager Antoine Hazelaar een bezoek aan Engeland om een aantal projecten te bekijken en met de eigenaren over hun ervaringen met ons product te praten.

Antoine Hazelaar: “Erg leuk om bij onze klanten hetzelfde enthousiasme te zien en te horen als wij hebben voor ons product! Vol trots lieten zij mij hun kantoor, woning of schoolgebouw zien. Vanzelfsprekend dat ook wij trots zijn dat we aan zulke mooie projecten hebben mogen meewerken. We merken dat de vraag naar ons hout hard toeneemt, niet alleen binnen de Benelux maar ook daarbuiten. Er komen binnenkort dus weer veel nieuwe projecten met Platowood aan!”

Bezochte projecten

Aldwickbury School
Een typisch Engelse jongensschool die dateert uit het einde van de 19e eeuw en gelegen is in de buurt van Londen. In 2011 is een van de hoofdgebouwen voorzien van Platowood Vuren. Omdat de brandeisen destijds nog anders waren, is het hout onbehandeld geleverd. Na ruim 11 jaar is dit deel van de school inmiddels mooi vergrijsd. Momenteel wordt er een nieuwe sporthal gebouwd door de firma GPF Lewis Solutions, die het pand ook voorzien van Platowood Vuren in dezelfde stijl. Dit keer is het hout voorzien van een brandvertragende behandeling op basis van polymeren om de hoogst mogelijke brandveiligheid te garanderen. De verwachting is dat dit project kort na de zomer gereed zal zijn.
The Old Dairy at Manor Farm Bagendon
Op dit landgoed in het graafschap Gloucestershire staat een in 2019 gebouwd huis dat in vroegere jaren dienst deed als melkfabriek en tevens koeienstal. Het huis is rondom bekleed met Platowood Fraké in het profiel Platonium 05 (18x90mm), die als boards en battens zijn gemonteerd. Hierdoor krijgt het huis diepte en een sierlijke uitstraling. Dit levert een mooi contrast op met de naastgelegen garage en de schuur aan de andere kant die met ruw Lariks zijn bekleed. Het ontwerp komt van Levitate architecten uit Londen en het huis is gebouwd door Nesbitt Restorations uit Naunten. (foto: zie onderaan)

Heartwood Ash Limited (heartwoodash.uk) Project in North London (Middlesex)
Platowood Fraké is in 2021 toegepast op zowel het poolhouse als de garage en de privéwoning op hetzelfde terrein. De eigenaren zijn zeer te spreken over de mooie, egale vergrijzing van het hout en het feit dat er in de toekomst geen onderhoud aan het hout nodig is.

Recent Nieuws