Home | Nieuws | Bezoek aan partners in Zweden

Bezoek aan partners in Zweden

Na bijna twee jaar waren we weer in de gelegenheid om onze partners in Zweden te bezoeken. Erg prettig om elkaar persoonlijk te kunnen ontmoeten en met elkaar lopende zaken en komende orders te bespreken. In verband met de aanhoudende groei van Platowood was dit bezoek ook van belang om de samenwerking verder te kunnen finetunen.

Woodsafe

Brandklasse D is de basiseis voor gevelbekleding. In een gesloten toepassing voldoet het hout van Platowood, onbehandeld, aan deze eis. Bij hoge gebouwen (met een voor personen bestemde vloer hoger dan 5 meter) moet de onderste 2,5 meter van de gevel aan brandklasse B voldoen (een zwaardere eis dan brandklasse D). Gevels die boven de 13 meter liggen, moeten ook voldoen aan brandklasse B. Dit geldt niet voor bestaande bouw. (Bron: SKH-Publicatie 15-04 Brandklasse houten gevelbekleding).

Woodsafe, in de omgeving van Stockholm, behandelt het hout van Platowood met Woodsafe Exterior WFX™, waarmee het voldoet aan brandklasse B. WFX is het enige vuurvaste impregnatiemiddel in Europa dat waterdicht én onderhoudsvrij is. Het is een brandbeveiliging op basis van polymeren die niet kan worden opgelost door water of afgebroken door UV-licht. Het hout hoeft dus niet afgewerkt te worden, wat bij het brandvertragend impregneren met zouten wel het geval is.

Voorbeelden van projecten met een brandvertragende behandeling van Woodsafe:
Fontys Rachelsmolen, Eindhoven
Appartementen Monicahof, Utrecht

Svensk

Wanneer afwerking met een (voor)vergrijzer gewenst is, dan kunnen we ook in Zweden terecht voor een coating speciaal ontwikkeld voor na de WFX-behandeling. In deze combinatie toegepast kan brandklasse B ook behaald worden. De coating wordt aangebracht door onze partner Svensk, gevestigd in de omgeving van Göteborg.

Svensk heeft meerdere lijnen, voor korte en lange lengtes. Op de lijn voor lange lengtes kan volledig automatisch in één lijn gespoten, gedroogd, geschuurd, nogmaals gespoten, gedroogd en gekoeld worden. Dit zorgt voor een snel en efficiënt proces met een kwalitatief hoog eindresultaat.

Het appartementengebouw Stories in Amsterdam is een voorbeeld van een project met een brandvertragende behandeling van Woodsafe en gecoat door Svensk.

Recent Nieuws