Home | Nieuws | Betimmering historisch schip in Arnhem met Platowood

Betimmering historisch schip in Arnhem met Platowood

Op de fundamenten van de voormalige Arnhemsche Scheepvaart Maatschappij (AMS) werkt stichting Stadsblokkenwerf gestaag aan het opknappen van het historische motorschip Stad Woerden. De restauratie van het - van origine Woerdense - schip is een leerwerkproject dat wij een warm hart toedragen. Passagiers kunnen binnenkort de ambiance van ons hout ervaren, want wij leveren ruw Platowood Fraké voor het interieur.

Vrijwilligers van de Stadsblokkenwerf schaven het hout zelf en passen het toe als vloerhout en maken er wanden en banken van. De eerste partij planken wordt gebruikt voor het voorschot in het ruim.

"Platowood is een bekende in Arnhem en toen we begonnen met de betimmering kwam die naam direct bij ons op", vertelt een vrijwilliger van de stichting ons. "Vooral de lange levensduur van het hout zonder dat het wordt aangetast sprak ons erg aan. We hebben het hout net op dikte geschaafd en vinden het erg licht en goed verwerkbaar. Binnenkort starten we met intimmeren, we zijn erg benieuwd naar het resultaat."

Stichting Stadsblokkenwerf zet zich belangeloos in voor het ontwikkelen en in stand houden van een historische scheepswerf in Arnhem.

Recent Nieuws