NIEUW! PLATOWOOD FRAKÉ KOZIJNHOUTmeer info

Downloads

Downloads

Op deze pagina vindt u allerlei documenten over Platowood, informatie over onze organisatie, ons proces en behaalde certificaten, maar ook voorschriften en instructies. Klik op de informatiebutton om de documenten te bekijken, te downloaden en/of te afdrukken. 

Informatiebladen

Voor het beste resultaat van uw project met Platowood, kunt u hier documenten downloaden met onder andere montage- en onderhoudsvoorschriften,  informatie over de brandklasse, de natuurlijke vergrijzing van het hout en het unieke veredelingsproces.
Alle informatiebladen

Bestekteksten

Om architecten en aannemers zoveel mogelijk te ontzorgen, hebben we van al onze profielen een kant-en-klare bestektekst opgesteld. U kunt deze downloaden en de gewenste tekst(delen) eenvoudig kopiëren. Het enige dat u nog hoeft te doen, is de juiste houtsoort (Vuren, Fraké of Populier) kiezen.
Alle bestekteksten

Certificaten

Certificaten bieden de garantie dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen, waarbij rekening is gehouden met sociale, ecologische en economische aspecten. Door te kiezen voor dit gecertificeerde – en dus aantoonbaar verantwoord geproduceerde hout – levert u direct een bijdrage aan het behoud en duurzaam beheer van bossen. Platowood beschikt zowel over het FSC®- als PEFC-certificaat. Tevens is Platowood gecertificeerd om hout met OLB, VLO, VLC en TLTV verificatie te leveren. Het FSC®-certificaat (Forest Stewardship Council) staat wereldwijd voor een goede controle en een hoge standaard voor duurzaam bosbeheer. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) is een onafhankelijk internationaal non-profit keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het overkoepelende certificaat waaronder de OLB, VLO, VLC en TLTV verificatie valt, waarborgt de strenge eisen met betrekking tot de herkomst, de arbeidsomstandigheden, de naleving van de geldende wet- en regelgeving en de traceerbaarheid van het hout. Daarnaast wordt door externe partijen, zoals bijvoorbeeld de SHR, het hout getest. Een resultaat hiervan is het KOMO certificaat. Een verifieerbare keten van bos tot klant wordt gewaarborgd en extern gecontroleerd.  
Alle certificaten
Ga naar boven