Home | Projecten | Levensloopbestendige woning, Almere Oosterwold

Levensloopbestendige woning, Almere Oosterwold

Deze levensloopbestendige woning staat in de bijzondere wijk Oosterwold in Almere. Wanneer je voldoet aan een aantal basisregels mag je hier met grote vrijheid je woondroom vormgeven. Door de ruime kavels is het gebied zeer geschikt voor gelijkvloerse levensloopbestendige woningen.

De opdrachtgever wilde een woning bouwen met duurzame en gezonde materialen. De buitenafwerking op de hoge bouwdelen, waar de woonvertrekken zijn gesitueerd, bestaat uit kalkstuc. Op de lagere ruimtes (berging, werkkamer entree) zijn geveldelen van Platowood Fraké met open voegen toegepast. Deze ruimtes zijn opgenomen in blokken met afgeronde hoeken die onder de dakrand schuiven. Door de verticale Platowood-geveldelen in een smalle maat (90mm) toe te passen, kunnen de rondingen mooi vloeiend gevolgd worden.

Architect Erik Knippers:

Platowood Fraké geeft een mooi strak beeld zonder noesten. Hierdoor krijgt de vorm van de afgeronde bouwdelen alle aandacht. De lange levensduur van het hout, de natuurlijke vergrijzing en het milieuvriendelijke proces zijn voor mij belangrijke overwegingen om Platowood toe te passen. Ik gebruik graag Fraké vanwege de warme kleur en rustige tekening. De opdrachtgever is zeer tevreden. Het beeld van de elementen met afgeronde hoeken is goed uit de verf gekomen.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
18 x 90 mm met open voeg van 10 mm

Opdrachtgever
Particulier

Architect
Erik Knippers

Dealer
BMN Heerenveen

Montage
Bouwbedrijf Otter

Locatie
Almere, Nederland

Andere projecten