Home | Projecten | Riante aanbouw woonhuis, Haarlem

Riante aanbouw woonhuis, Haarlem

Het hout van Platowood biedt oneindig veel mogelijkheden en interessante maatwerkoplossingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de lichte, ruimtelijke aanbouw van een jaren '30 woning in Haarlem. Platowood Fraké is toegepast voor kozijnen, ramen en deuren, gevelbekleding én interieurbetimmering.

Ward Margry, DRAW Architecten:

We hebben de aanbouw volledig in één en dezelfde houtsoort kunnen realiseren. Het is zelfs doorgetrokken tot in het interieur. Die veelheid aan toepassingen maakt Platowood echt uniek. 

Fraké heeft een mooie, fijne en zachte tekening wat mij zeer aanspreekt. Het is onderhoudsarm en kan onbehandeld worden toegepast. Dankzij de donkere en robuuste uitstraling lijkt het op hardhout, maar qua duurzaamheid is het een veel betere keuze. We zijn alweer bezig met een volgend project in Platowood Fraké.

Warm, licht en ruimtelijk

De toepassing van onbehandeld Platowood Fraké versterkt het gewenste lichte en luchtige karakter van de nieuwe leefruimte. De binnen- en buitenruimte van het huis vloeien op een natuurlijke manier in elkaar over. De houten plafondbalken zijn goed zichtbaar en zorgen voor een natuurlijke overgang van oud naar nieuw. Het overdekte terras, ook bekleed met Platowood Fraké, is een fijne plek voor ontspanning en ontmoeting.

Opdrachtgever
Particulier

Architect
DRAW Architecten

Preferred dealer
Houtimport Best

Montage
BB Koedam BV
Timmerfabriek H. van den Brink

Fotografie
RAP Fotografie

Locatie
Haarlem
Noord-Holland
Nederland

Andere projecten